Over Lucy

Of Lucy je nou aanmoedigt met je handen te eten, je haute cuisine uit een zakje laat opwarmen of je dwingt je tafelgenoot te voeren, haar food happenings vallen zeker niet in de categorie ‘gewoon dineren’. Met haar culinaire mindfucks zet Lucy een schijnwerper op onze tafelmanieren – hoe die er ook uitzien.

Lucy’s food happenings passen goed in next-level-trajecten, brainstormsessies en andere momenten waarop bedrijven hun werknemers of klanten op een nieuwe manier naar werk, leven en eten willen laten kijken. Ook als je niet per se naar een volgend niveau vervoerd hoeft te worden, maar met vrienden een net-iets-anders-avondje uit wilt, moet je bij Lucy in de geheime keuken zijn.

Initiatiefnemer van Lucy’s Love Food is Luciënne van Assendelft, beeldend kunstenaar en – laten we niet al te bescheiden zijn – geweldige kok. Na jarenlang haar liefde voor performance art en koken los van elkaar te hebben bedreven, kwamen de twee samen in een vroege uitvoering van de happening “vieze vingers” in Berlijn. Daar liet zij gasten plaatsnemen aan een grote, vierkante tafel. Met liefdevol fysiek geweld bouwde ze vervolgens vier stampotten, waarna de gasten zonder borden en bestek aan zichzelf en het eten werden overgelaten. De vragen en gedragingen die daarop volgden smaakten – letterlijk – naar meer.

What the Food Just Happened?

Tremendous things are in store for you! Wonderful surprises await you.